Naturen er presset mange steder, og vi er derfor nødt til at tænke på haver og fritidshusgrunde som en del af naturen. Derfor har DN i Odsherred siden 2019 haft fokus på at samle og formidle viden om pleje af naturgrunde. Se en oversigt over materialet her: https://odsherred.dn.dk/naturen-i-odsherred/sommerhusgrunde-er-ogsaa-natur/

Derudover har vi i samarbejde med Jørgen Stoltz uddannet et lille hold ’naturagenter’ –  friske seniorer med særlig interesse for at formidle viden om, hvordan man skaber mere natur på sin fritidshusgrund.

Du kan kontakte os, hvis du har interesse i et besøg. I første omgang tilbyder vi besøg i følgende områder: Klint bakker, Korshage og Skansehage, Skamlebækssletten og Veddige bakker, samt området ved Nordstrand og Skærby.

Besøget er gratis og varer en time eller to. I skal bare slutte jer sammen to, tre eller fire grundejere, så kommer vi gerne. Skriv til odsherred@dn.dk">odsherred@dn.dk med besked om hvem I er og et forslag til et tidspunkt. Så hører I fra os.

De ideer, som naturagenterne især fokuserer på, er samlet her: https://odsherred.dn.dk/naturen-i-odsherred/ideer-til-mere-natur-paa-fritidshusgrunden/